Sallad

Sök recept på lchf-medelhavskost.se

Näringstät mat med grönsaker, ljust kött, fisk, ägg, bär, frön & nötter, mandelbröd, naturligt fett - utan tillsatser

Semlor, LCHF

9 st semlor. Ca 7 g kh/100 g

Ingredienser:  

Semeldeg

  • 75 g smält kokosfett utan smak
  • 9 ägg
  • 2,25 dl vatten
  • 120 g mandelmjöl, ca 3 dl
  • 55 g kokosmjöl, ca 1 dl
  • 3 msk fiberhusk
  • 1,5 dl bakpulver
  • 1-2 msk sötning t.ex Icas sötströ
  • 1,5-2 tsk mald kardemumma

Mandelmassa

  • 160 g mandelmjöl
  • 1dl sötströ
  • 3 msk vatten

Vispgrädde

  • 3-4 dl vispgrädde
  • 1 msk sötströ

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190 grader
  2. Smält kokosfettet
  3. Vispa äggen i 3 min till en luftig smet med elvisp, medan fettet smälter
  4. Tillsätt fettet och vattnet i äggsmeten. Blanda väl.
  5. Rör ihop torrvarorna och rör sen ner dem ordentligt i äggsmeten. Använd låg hastighet på elvispen.
  6. Låt smeten stå och svälla 20 minuter.
  7. Lägg bakplåtspapper på plåten.
  8. Häll lite vatten i en bunkeför att blöta händerna i.
  9. Ta en stor klick med smet med en matsked i ena handen och lägg i din blöta hand. Släpp skeden och blöt den andra handen också. Nästan slunga den lösa smeten mellan dina händer till en rund boll. Lägg på plåten. 9 semlor.
  10. Grädda ca 22 min. Blir rätt platta i formen.
  11. Svalna på galler under bakduk.
  12. Rör ihop mandelmassan. Går att göra för hand men är otroligt lättsamt i en matberedare med mixerknivar. Blanda först torrvaror och häll sen i vattnet med en stråle via hålet i matberedaren när den går.
  13. Vispa grädden hårt med sötningen i. Fyll grädden i spritsen.
  14. Skär av ganska tunna lock från semlorna när de svalnat.
  15. Gräv ur breda grunda gropar i botten på semlan, med en gaffel.
  16. Lägg i en mandelmassaklump. Låt den tunna ut sig och gå ganska långt ut på sidorna.
  17. Spritsa på två varv med rejält med grädde.
  18. Lägg på locket.
  19. Strö över florsocker genom en nätsil i metall som du skakar. Gör det alldeles innan servering.
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s