Sallad

Sök recept på lchf-medelhavskost.se

Näringstät mat med grönsaker, ljust kött, fisk, ägg, bär, frön & nötter, mandelbröd, naturligt fett - utan tillsatser

Hallon/kiwi-marmeladisar, godis, LCHF

Cirka 1 g kolhydrat/styck om 2,5 x 1,5 centimeters godisbitar.

Ingredienser:

  • 250 gram frysta hallon. Cirka 6 dl.
  • 1 mogen skalad kiwi. Cirka 100 gram.
  • 1/2 msk saft från citron.
  • 7 msk Sötströ + extra sötströ till garnering.
  • 5 gelatinblad.

Gör så här:

  1. Ta en glasform, ca 20 x 25 cm och lägg plastfolie så det täcker botten, sidor och över kanterna. Strö sötströ i botten.
  2. Lägg gelatinbladen i kallvatten.
  3. Skala kiwin, skär i småbitar och lägg tillsammans med hallonen i en katrull. Press över saften från citronen.
  4. Koka upp och låt puttra i 10 minuter. Mosa bär och kiwi då och då med en gaffel när du rör om ibland.
  5. Ta kastrullen från spisen och krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom i blandningen.
  6. Rör ner Sötströet.
  7. Häll i glasformen. Strö sötströ över.
  8. Lägg plastfolie över så det kletar fast på marmeladen.
  9. Låt svalna i kylskåpet över natten.
  10. Skär i bitar som du rullar i sötströ.
  11. Förvara gärna på en bricka i kylen, med sötströ i botten och lite plastfolie över första dygnet. Jag brukar sätta tandbetare i några så det blir luftigt under folien och marmeladisarna får en lite fastare yta. Sen kan du lägga dom i en skål.
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s