Sallad

Sök recept på lchf-medelhavskost.se

Näringstät mat med grönsaker, ljust kött, fisk, ägg, bär, frön & nötter, mandelbröd, naturligt fett - utan tillsatser

Lottas nötbröd, grovt formbröd LCHF

2 formbröd. Ca 9 g kolhydrater/100 g med russinen/aprikoserna/torkade blåbär/torkade tranbär.

Min egen variant av det populära nötbröd som förekommer på så många ställen på Internet.

Ingredienser:

  • 200 g valnötter eller andra blandade nötter eller mandlar.
  • 50 g hasselnötsmjöl eller kokosmjöl
  • 250 g mandelmjöl
  • 100 g chiafrön
  • 150 g hela linfrön
  • 250 g sesamfrön (skalade)
  • 300 g pumpafrön
  • 300 g solrosfrön
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 3 msk nässelpulver
  • 50 g russin eller andra torkade bär
  • lite flytande honung
  • 12 ägg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Hacka nötterna.
  3. Blanda torrvaror + russin eller andra torkade bär. Om du tar aprikoser så klipp dom i centimeterstora bitar rakt ner i byttan.
  4. Blanda ihop olivolja, vatten, salt och nässelpulver till en röra utan klumpar.
  5. Knäck äggen över torrvarorna. Häll över olivoljeröran.
  6. Vispa ihop med elvispens vispar (ej krokar). Ibland får man blanda det sista med en slev för att kolla att allt är blandat ända från botten.
  7. Ta ett bakplåtspapper och klipp på hälften. Tryck ner papperen i varsin brödsform.
  8. Klicka i och tryck ut degen i brödformarna.
  9. Ringla flytande honung ovanpå bröden.
  10. Grädda 60 minuter mitt i ugnen.
  11. Häll upp brödet och låt svalna under bakduk.
  12. Skär brödet i skivor – inte för tjocka.
  13. Frys in.

Kan inte förvaras i rumstemperatur mer än ett dygn. Håller cirka en vecka i kyl, och jättelänge i frysen.

Grundreceptet kan blandas hur som helst egentligen:

  • 1600 g frön och/eller nötter, kokos (hela, rivna, hackade eller som mjöl).
  • 12 ägg
  • 1 olivolja
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl fiberhusk
  • 50 g torkade bär eller frukt
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s