Sallad

Sök recept på lchf-medelhavskost.se

Näringstät mat med grönsaker, ljust kött, fisk, ägg, bär, frön & nötter, mandelbröd, naturligt fett - utan tillsatser

Lussebullar, lussekatter LCHF

Ca 4 kolhydrater/100 g utan russin. Om du tar 0,5 dl agavesirap istället för sötningsmedel så innehåller dom 10 kolhydrater/100 g istället (utan russin).

Ingredienser:

ca 42 lussebullar (3 plåtar med 12 på varje och en plåt med några.)Lussekatter

  • 150 g smält smör
  • 18 ägg
  • 4,5 dl vatten
  • 240 g mandelmjöl
  • 150 g kokosmjöl
  • 0,5-1,5 dl sötningsmedel (Sukrin, sötströ eller annat)
  • 6 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 paket saffran med 0,5 g i varje paket
  • 1 vispat ägg att pensla över
  • Eventuellt russin till dekoration.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa äggen till en luftig smet, 3 min med elvisp, medans smöret smälter.
  4. Rör ner saffranet i smöret. Blanda i vattnet.
  5. Tillsätt saffran, smör och vatten i äggsmeten. Blanda väl.
  6. Rör ihop torrvarorna och rör ner dem ordentligt i smeten. Använd lägsta effekten på elvispen.
  7. Låt smeten stå och svälla i 20 minuter.
  8. Baka ut korvar av degen som du formar till lussekatter direkt på bakplåtspappret på bakplåten. Gör så här: Blöt händerna i en bytta med vatten. Ta upp en smetklump med en matsked och forma korvar med dina blöta händer som du ringlar direkt på bakplåten. Lägg max 12 lussekatter per plåt. Bullarna sväller mycket när dom gräddas.
  9. Kläm dit russin och pensla med äggvispet.
  10. Grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter tills bröden fått fin färg.
  11. Låt svalna på galler under bakduk.

Frys in eller förvara i kylskåp, ej i rumstemperatur.



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s